Chrome 86

Chrome 86 experiment verschijnt oktober 2020

In Oktober 2020 verschijnt de Chrome 86 experiment "update" die url voorzetsels zoals www en https niet meer in de adresbalk zal tonen. Google hoopt hiermee het internet weer een stukje veiliger te maken omdat het gemakkelijker wordt de domeinnaam van de website te lezen. Dit zou er voor gaan zorgen dat minder mensen slachtoffer worden van oplichting en fishing. De volledige url kan nog steeds worden gelezen als men een keer in de adresbalk klikt of via de instellingen een vinkje bij "Altijd volledige URL's tonen" plaatst. 

Chrome 86

Verschillende browsers benaderen deze uitdaging op een aantal manieren, inclusief het standaard tonen van alleen het domein, of het visueel markeren van het registreerbare domein (het "meest significante" deel van de domeinnaam). In het Chrome 86  experiment gaan ze ook experimenteren met hoe URL's worden weergegeven in de adresbalk op alle desktopplatforms (zie animatie).

Het doel van het Chrome Security Team is om te begrijpen - door gebruik in de echte wereld - of het tonen van URL's op deze manier gebruikers helpt te beseffen dat ze een kwaadwillende website bezoeken en hen beschermt tegen phishing en social engineering-aanvallen.

Lees het hele bericht op het chromium blog

Contactgegevens

Zomerstraat 34, 2033EP,
Haarlem, Noord Holland
KvK: 64270823
BTW: NL002076880B53

Nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

© 2015 - 2021 RoppIT Webdesign en Beheer 

Webdesign en Beheer 

Haarlem

RoppIT Logo